PeacockAudio

High-end audiobekabeling

Reacties van klanten

Vele tevreden gebruikers zijn u al voorgegaan, hieronder vertellen zij in hun eigen woorden hoe zij de Peacock Audio producten en services ervaren hebben:

Furutech recensies

Beste Antoine

Vooreerst hartelijk bedankt voor de voorafgaande uitvoerige uitleg en documentatie over het produkt en de snelle levering! Net zoals de Furutech FP-3TS20 netsnoeren en de U2-T luidsprekerkabel zijn ook deze FA-220 interlinks opnieuw een schot in de roos!

De kabel geeft op het eerste zicht een zeer solide indruk en mede door de hoogwaardige stekkers straalt hij zonder meer klasse uit.

Om de klank te beschrijven schieten woorden te kort maar ik doe toch een poging.

Ondertussen ben ik alweer 15 jaar met hifi bezig en heb ondertussen een hoogwaardige Linn set opgebouwd met Dynaudio speakers. Nogal wat kabels zijn de revue gepasseerd. Zonder te vervallen in een opsomming van merknamen kan ik gerust stellen dat deze kabels zonder meer de beste zijn tot nog toe in mijn systeem en vele male duurdere kabels die ik heb gehad overtreffen. Ongelooflijk!

De FA-220 scoort zeer hoog voor ALLE parameters waarop een kabel kan beoordeeld worden. Hij zet een ruime stage neer met een zeer stabiel stereobeeld. De balans is zeer homogeen van hoog tot laag, de klankkleuren zijn levensecht en zeer neutraal en de muziek wordt met een zelden gehoorde spontaniteit op een fluweelzachte, vloeiende manier weergegeven. De timing is goed, de detaillering is perfect, het laag is zeer strak en mede hierdoor treedt ook bij hogere volumes absoluut geen luistermoeheid op!

Rest mij nog te vertellen dat dit absoluut geen amateuristisch DIY-project is maar een vrijwel unieke kans in de hifi-wereld om met wetenschappelijk onderbouwde "bulk cable" tot een topprodukt te komen. Eén woord: fantastisch! Men vertelle het voort...

Hartelijk dank.

Lorenzo

high end audio kabel

Hoi Antoine,

Ik heb de kabels nu een aantal weken in huis en ben zeer tevreden met het resultaat. Ik ben op dit moment bezig met een complete herontdekking van mijn cd collectie.

De kabels hebben ervoor gezorgd dat de gehele installatie op een hoger niveau is gekomen. Dankzij de kabels hoor ik meer details in de muziek, is het stereobeeld veel breder en dieper en is de rust in de muziek bijzonder toegenomen.

Er is ook meer kleurverschil in de klanken van de verschillende stemmen en instrumenten te horen. Mijn echtgenote deelt dezelfde mening.

En dan te bedenken dat het nog beter kan……ik heb nog veel plannen……. Je hebt er dus een nieuwe klant bij, voor nu, maar zeker ook voor in de toekomst. Tot snel.

Mvgr. Henk.

high end audio kabel

Hoi Antoine,

Alles is ingespeeld en ik ben er erg blij mee, het scherpe hoog is helemaal weg, en ben al mijn cd's weer aan het herontdekken...

Bij mijn zoektocht naar de voor mij ideale kabels ben ik tegen de Furutech's aangelopen. Ik heb best wel een set op een behoorlijk nivo vind ik zelf (altijd baas boven baas) maar irriteerde mij altijd aan het te schelle hoog van mijn Nordost kabels. Na wat lezen op internet besloten om koper kabels te proberen en via "hear.nl" in contact gekomen met Antoine.

Deze heeft mij wat testmateriaal gestuurd waar ik erg tevreden over was, het scherpe hoog is helemaal verdwenen en de bas is ook veel dieper zonder te overheersen, het klinkt eigenlijk mooi neutraal zoals ik dat graag wil. Niets ten nadele van Nordost, deze kabels hebben hun kwaliteit al lang en breed bewezen, maar voor mijn muzieksmaak (rock) en set is het gewoon minder geschikt. Ik geniet nu pas ten volle van mijn set en ben mijn gehele cd collectie aan het herontdekken. Ik kan niet de verschillen per kabel aangeven omdat ik alles in z'n geheel heb vervangen, interlinks,speakerkabels,netkabels. [Arjan heeft zijn set volledig Furutech bekabeld: FP-3TS20 powercords, FA-220 interlinks en FS-Alpha speakerkabels]

Mijn set: Vincent SP-998 monoblocks / Rotel RSP-1098 processor / Myryad cd speler en Xanadu AW-25 speakers. Ook ben ik zeer tevreden over de service en het zaken doen met Antoine, hij denkt mee over de te nemen keuzes en reageert altijd snel als je wat te vragen hebt via de mail. Hij doet ook zijn uiterste best je bestelling snel te leveren.

groetjes,

Arjan

high end audio kabel

Geluid moet naar mijn mening een natuurlijk verloop hebben in de ruimte. Ik heb eerst gebruik gemaakt van het product van een grote Nederlandse kabelfabrikant. Niet meer. Ik gebruik nu FURUTECH bekabeling en aansluit materiaal. En nú hoor ik dus een gróte vooruitgang in de weergave tov van die Nederlandse kabelaar [v.d. Hul] !!
Er is dus geen woord teveel gezegd in de folder van deze bekabeling die ik via e-mail kreeg toegestuurd. Het materiaal van die grote Nederlandse fabrikant kan wérkelijk niet in de schaduw staan van FURUTECH.

Pas toen ik via internet op Peacock Audio en dus ook FURUTECH kabels terecht kwam begon voor mij het vlammetje iets hoger te branden. Nadat ik bij Antoine een netkabel met terminators van FURUTECH bestelde (FP-3TS20 met FI-E35(R) en FI-E15(R)) ging het zogenaamde waakvlammetje een flink stuk feller branden. Antoine leverde deze kabel voor 95% ingespeeld af en alleen het aansluiten al deed mijn vertrouwen in dit product stijgen. Toen ik mijn versterker aanzette en ik mijn eerste cd speelde kreeg ik toch een flinke brok in de keel. Ineens hoorde ik mijn JK versterker spreken met een ongelooflijke authoriteit die ik daarvoor nooit had ervaren. En vanaf dat moment wist ik zeker dat ik ál mijn kabels en terminators ging vervangen door FURUTECH. En ik zou álles bestellen bij Antoine. Want laten we wel zijn, wie levert die service van ingespeelde kabels? Mét een chocolaatje bij de levering??

En echt waar, élke stap die ik verder nam in FURUTECH land is een stap voorwaarts geweest. Mijn volledige set is nu FURUTECH bekabeld. Netkabels en terminators, speakerkabels en terminators én interlinks plus terminators. En mijn héle set heeft geprofiteerd van deze stap. Ik wil bij deze dan ook Antoine hartelijk bedanken voor de uitstekende service. Én voor de chocolaatjes!! ;-)

De laatste stap die ik genomen heb is het vervangen van mijn járen geleden gekochte HMS Energia verdeelblok door de FURUTECH e-TP60 E. En ik was tot op het láátste moment zéér tevreden met dat HMS-blok. Hier mankeert helemaal niets aan. Maar het FURUTECH blok is tóch zoiets van de puntjes op de i zetten. Het plaatje is compleet nu. Een volledig homogeen beeld staat er. Met een kabel/terminator familie die zéér betaalbaar is gebleken en die werkelijk véél duurder doet vermoeden qua klank!!! Ik ben wérkelijk zéér tevreden, Antoine! Chapeau! En dan niet alleen voor FURUTECH maar toch ook zéker voor jouw service. Hartverwarmend gewoon.

Vr. gr. J. ten N.

high end audio kabel

Beste Antoine,

Enige tijd geleden kocht ik een Furutech FA-220 interlink. Mijn vorige interlink was een NBS mine serpent.

Deze kabel moet wel behoorlijk lang inspelen. Maar als het inspelen klaar is dan is dit werkelijk een kabel die de concurrentie zoek speelt, met een diepe soundstage met gelaagde stemmen, een mooie diepe basweergave met een soepele hoogweergave en vooral meer betrokkenheid, zeg maar het kippevelnivo stijgt behoorlijk!

Dit is een kabel waar je uren naar kunt luisteren en eigenlijk alleen pluspunten heeft. Tel hierbij op de snelle levering en het vakmanschap van Antoine en je weet dat je een winnaar in huis hebt gehaald.

Antoine bedankt en tot een volgende bestelling.

Vriendelijke groet, Jacques

high end audio kabel

Beste Antoine,

Hierbij enkele notities n.a.v. de aanschaf van diverse Furutech powercords. Allereerst mijn positieve ervaring na het aansluiten van een ‘Basic’ versie van de Furutech FP-314Ag: het was alsof mijn Classe 201 eindversterker een ‘adrenaline stoot’ kreeg toegediend.

Een latere ervaring met een FP-3TS20 Ultimate Rhodium gaf aanleiding om deze definitief aan te schaffen. Na het uittesten op diverse luidsprekers t.w. JM Lab, Verity Audio en Audio Physic Caldera II is mijn conclusie dat de Furutech’s een absolute voorwaarde zijn om tot een uitstekende weergave te komen; diepte, soundstage en detaillering, het is er allemaal, met de Veriy’s buitengewone resultaten vooral met pop en jazz, de Caldera’s vooral geweldig met klassiek.

Op geen enkele Hi-Fi show heb ik dit nivo tot nu toe gehoord. Ik heb uiteraard niet de gehele concurrentie getest maar mijn Siltech SPX-30 MkII (€ 625,=) diende als referentie.

Ik ben er van overtuigd dat jouw Furutech’s in hun prijsklasse zeer goed scoren, m.a.w. je zult waarschijnlijk elders veel duurdere powercords moeten kopen om vergelijkbare resultaten te bereiken!

Hartelijke groeten van een tevreden klant, Lex

high end audio kabel

Hi Antoine,

Mijn Furutech High performance Powercords 2x 1,5 mtr FP-3T20 met F1-E11(G) en F1-11(G)zijn ingespeeld. Ik heb deze aangesloten aan mijn Mono Class-D versterkers, het verschil is enorm zonder deze kabels was de bas erg bonkerig en was van plan mijn flow poorten af te sluiten met de bijgeleverde foam (B&W 803S) dit is niet meer nodig.

Er is een enorme rust in de installatie en vooral pianomuziek klinkt als een klokje.

Hieruit blijkt dat het heel belangrijk is om voor een goede stroomverzorging te hebben, dit alles is via een randaarde stopcontact via een kabel (Belden) 10 mtr aangesloten aan het Rittalblok.

Met vriendelijke groet, Rob

high end audio kabel

Beste Antoine,

Hierbij enkele notities n.a.v. de aanschaf van diverse Furutech powercords. Allereerst mijn positieve ervaring na het aansluiten van een ‘Basic’ versie van de Furutech FP-314Ag: het was alsof mijn Classe 201 eindversterker een ‘adrenaline stoot’ kreeg toegediend. Een latere ervaring met een FP-3TS20 Ultimate Rhodium gaf aanleiding om deze definitief aan te schaffen.

Na het uittesten op diverse luidsprekers t.w. JM Lab, Verity Audio en Audio Physic Caldera II is mijn conclusie dat de Furutech’s een absolute voorwaarde zijn om tot een uitstekende weergave te komen; Diepte, soundstage en detaillering, het is er allemaal, met de Verity’s buitengewone resultaten vooral met pop en jazz, de Caldera’s vooral geweldig met klassiek.

Op geen enkele Hi-Fi show heb ik dit nivo tot nu toe gehoord. Ik heb uiteraard niet de gehele concurrentie getest maar mijn Siltech SPX-30 MkII (€ 625,=) diende als referentie.

Ik ben er van overtuigd dat jouw Furutech’s in hun prijsklasse zeer goed scoren, m.a.w. je zult waarschijnlijk elders veel duurdere powercords moeten kopen om vergelijkbare resultaten te bereiken!

Hartelijke groeten van een tevreden klant.

Lex

high end audio kabel

Hallo Antoine,

Ook de laatste Furutech FA-220 interlinkjes zijn in goede orde ontvangen hier. Ze spelen de vd Hul echt compleet van tafel! Dergelijke kwaliteiten heb ik járen geleden gehoord in Amsterdam bij Pruys toentertijd. Alleen stond er dan meestal een set te spelen van een vijftigduizend euro's of méér.

Dit is dus een mail om iets te bestellen bij je. Weer....

Groeten, Jacob

high end audio kabel

Hoi Antoine

Mijn set: 300B buizen versterker van Pink Faun, CD speler van Pink Faun, Interlinks van Pink Faun en voedingskabels van Peacock Audio

De High End apparatuur van Pink Faun staat mede bekend om de zeer goede kwaliteit van de voedingen. De door mijn zelfgemaakte voedingskabels van Belt, die ik al jaren gebruikte leken mij erg goed. Maar toen ik demo’s in handen kreeg van Peacock Audio, de FP Alpha 3 met Furutech stekkers, kwam ik er achter dat ook een goede voedingskabel toch een voorwaarde is voor het voeden van een High End installatie.

Na aansluiten werd het geluid niet harder zoals ik verwachte maar ik vond veel meer detail terug in de muziek in zowat elk gebied. Het geluid werd meer drie dimensionaal. De druk uit mijn drivers werd meer voelbaar ook bij lagere geluidsniveaus.

Peter

high end audio kabel

Beste Antoine,

Bedankt voor de kabel welke ik vandaag ontvangen heb. De eerder ontvangen kabels bevallen uitstekend, enkel als deze nog niet "ingebroken" zijn is het geluidsbeeld rafelig met scherpe kantjes. Echter na ca. 1uur spelen begint het klankbeeld al rustiger te worden en is na ca. 2 weken mooi gedetailleerd en ruimtelijk. Ik had nooit gedacht dat de verschillen zo groot zouden zijn en het enige dat ik jammer vindt is dat ik niet eerder tegen jouw advertentie ben aangelopen. De verschillen met de twee veel duurdere Cardas Golden Reference kabels die ik ook heb is uiterst gering en kan jouw kabel dan ook aan iedereen aanraden.

Met vriendelijke groeten,

Jan G.

high end audio kabel

Beste heer Pouwels,

Hartelijk dank voor het Furutech FP-3TS20 netsnoer. Deze speelt inderdaad de vd Hul Mainstream compleet van tafel. Ik ben er derhalve méér dan gelukkig mee.

Vr. Gr. J. ten N.

high end audio kabel

Beste Antoine,

Eindelijk heb ik de 32 amp zekeringhouders aangesloten. Ik wou je toch nog even laten weten dat het echt veel beter klinkt. Een paar pk’tjes erbij is niets te veel gezegt. Ben er gelukkig mee,en zal mijn Audiovrienden er van overtuigen dat het veel beter is zo. Wie weet nog een paar nieuwe klanten voor jou.

Vrgr. Kees M.

high end audio kabel

Hallo,

Als 1e had ik mijn huidige interlink (vd Hul "the First") vervangen voor de Furutech FA-220 interlink. Heet leek alsof er een doek voor de speakers weg werd gehaald. Het laag werd voller en het totale geluid werd transparanter. Bovenstaande had ik allemaal getest met B&W 805 nautilus speakers.

Nu heb ik de Audio Physic Virgo 2 in Bird's eye maple uitvoering. Ik heb de speakers gewoon met de laatst genoemde instellingen zo aangesloten. Zo had ik ook een aantal dagen geluisterd. En later was ik weer teruggegaan naar mijn eigen kabels. (vd Hul “the First” interlink en standaard powercord: zwarte dropveter). En ik merkte een platheid in de soundstage op. Minder 3d geluid. En het klonk allemaal niet zo breed meer.

Mochten er nog nieuwe kabels uitkomen dan hoor ik het graag.

mvg, Leroy

high end audio kabel

De furutech’s:

Man, ik hoor menig artiest gewoon ademen (en Maria Callas staat nu gewoon echt voor me). Calling Elvis van Dire Straits gaat dieper dan diep zonder te boemen. En er is ontzettend veel ruimtelijkheid onstaan. En het hoog is supertransparant.

De furutech’s laten horen waartoe een set in staat is. Zonder deze powercords had ik dat nooit geweten.

Kenmerken van mijn set: supercompact, rust, gedetailleerd, kan knetterhard zonder dat het ooit vervelend wordt (and justice for all van Metallica). Ik zal nooit meer een standaard lichtnet kabeltje gebruiken. Echt heel erg zonde van je audioset.

Antoine bedankt voor je advies en je snelle service,

Groetjes

Robert

high end audio kabel

Entreq recensies

Reacties van een enthousiaste Vibb Eater (Jumbo) gebruikers

Van een goede vriend hoorde ik over de Entreq Vibb Eaters en ik kreeg ze enkele dagen in bruikleen van Peacock Audio.

Nu ben ik een fervent liefhebber van audiotweaks (Harmonix, Nespa Pro, cd-Balancer enz.), maar om nu een paar gevulde zwarte zakken met rattensnuiten op de speakers te plaatsen ter verbetering van het geluid, dat bevreemdde me zeer. Het resultaat was echter boven verwachting. Iedere (klassieke) cd of sacd gaf een gedetailleerder beeld, betere controle, een fraaier middentoongebied en vooral een strakkere bas. Soms denk je van een tweak dat de bevindingen alleen tussen de oren zitten, maar niets was minder waar.

Toen in de eerste week dat ik de Vibb Eaters op de speakers had staan, mijn zoon van 27 binnenstapte, keek hij vol scepsis naar die twee zwarte zakken. “Wat nu weer, pa?” Kon ik hem overtuigen? Ik plaatste de sacd van Mahlers 2e symfonie in de speler, het 3e deel met een zachte trom en liet hem het verschil horen met en zonder de Vibb Eaters. Hij lachte, zei niets maar ik hoorde hem denken: “Hoe kan dit?” en ik was overtuigd!

Kortom, een aanrader!

Anton van H.

high end audio kabel

Audio mag ik echt wel mijn belangrijkste hobby noemen. Al sinds jaar en dag investeer ik in goede apparatuur en voornamelijk klassieke cd’s dier eruit springen qua uitvoering en opname.

Op dit moment bestaat mijn apparatuur uit een T+A V10-buizenversterker (gemodificeerd), een Sony 333 Swoboda sacd speler en Focal JM Lab be luidsprekers. Voorts Heavens Gate bekabeling en vele Harmonix voetjes. Een combinatie waar ik meer dan tevreden mee ben!

Aangezien er weinig meer te wensen overblijft aan apparatuur, richt ik me de laatste jaren vooral op tweaks. Zo ben ik uiterst verguld met de cd sound improver van Audiodesk en de Nespa optical finalizer. Onvoorstelbaar wat dergelijke tweaks aan geluidsverbetering teweeg kunnen brengen!

Aandachtig kijk ik altijd de maandelijks nieuwsbrief van Peacock Audio door en enige tijd geleden zag ik daarin de beschrijving van de Vibb-Eaters. Alleszins betaalbaar, dus maar meteen een paar van de grootste ‘mollen’ besteld en op mijn speakers geplaatst! Alle technische beschrijvingen van de werking vind ik reuze interessant, maar mijn oren blijven toch de beste graadmeter! Wel, ik heb bepaald geen spijt gehad van mijn aankoop! Ik vind dat de hoge tonen helderder zijn geworden en de bas steviger en strakker. Het geluidsbeeld vind ik wijder en dieper en meer rust vertonen. En dat allemaal, terwijl ik toch al fors heb geïnvesteerd in vele Harmonix producten en mijn apparatuur optimaal is gemodificeerd.

Blijvertjes dus. Ik blijf met belangstelling de nieuwsbrief doorpluizen en richt mijn ogen vooral op de tweaks, die door Antoine eerst in de praktijk worden uitgeprobeerd!

Hans S.

high end audio kabel

Hoi Antoine,

ik wilde je bij deze alleen even mijn ervaringen laten weten met de Kemp SR plug na een weekje luisteren. Ik wist niet direct wat ik moest verwachten en was dan ook erg verbaasd toen ik merkte dat na het inpluggen van de plug in het stekkerblok van mijn installatie het geluid wat helderder en directer leek te klinken. Nog opmerkelijker werd het toen bleek dat de basweergave aanmerkelijk dieper leek te gaan of in ieder geval duidelijker aanwezig was. Voor mijn gevoel is het net of de muziek nu eerlijker, directer en helderder klinkt en de plug neemt je weer een stapje dichterbij naar het ideaal van de concertzaal in je luisterkamer.

Echt voor dit geld is dit een erg mooie tweak. Ik ben zelf geen natuurkundige en begrijp de technische werking van de plug niet helemaal maar wat overduidelijk is dat de plug de muziek meer laat sprankelen en bruisen. Ik de intensiteit van de SR op de middenpositie laten zitten maar wellicht dat ik binnenkort eens ga uitproberen wat het effect ik als ik de intensiteit hoger en lager zet.

Prachtig product wat ik iedereen van harte kan aanraden; echt een topper!

Met vriendelijke groet,

Rainer

high end audio kabel

Belden recensies

Beste Antoine,

Het was wel effe schrikken, toen wij na een uur gewone kabels hadden geluisterd en hem dan vervangen door de Belden. Ik had hem een achttal uren laten spelen, en vond mijn installatie muziekalisch totaal open bloeien. Het is de eerste keer dat ik kippevel kreeg van nummers die ik met de cd-speler, speelde op mijn eigen installatie.

Oh wat een defenitie, plaatsing, bas, mid, hoog en vooral weer dat muziekalische van de nummers dat je dat goed gevoel geeft van "daarom luister ik muziek" Ik ben thans geneigd van de zeggen "wil je een Hifi installatie aanschaffen! Begin eerste met power-cords van Belden". Waarom? Ik heb in het verleden heel wat gespendeerd aan de mijn installatie en al deze zaken komen nu pas tot hun recht, dankzij een kabel van 40 euro. Ik heb bij een andere vriend kabels gehoord van 200 euro die geen enkele invloed hadden op de zijn toestellen. Ik denk dat ik hem deze eens ga lenen. Je weet maar nooit waar het goed voor is He!!.

Beste Antoine "Je hebt heel wat in onze muziekwereld veranderd" Hiervoor mijn dank.

Groetjes Jos.

high end audio kabel

Beste Antoine,

Hierbij mijn ervaring met de Belden kabels. Allereerst merkte ik weinig verschil tussen de standaard kabels en de Belden kabels. Maar na een goede twee weken inspelen, tja wat zal ik zeggen. Stonehedge 5, Hatfields end (Paul Hattinck) opgezet en kreeg spontaan last van natte ogen... Een geluidsbeeld wat staat als een huis! Bedankt voor de upgrade een echte aanrader voor elke Audiofiel!

Met vriendelijke groet,

Robbert

high end audio kabel

Hallo Antoine

Ja hoor, de lengtes zijn perfect!

De kabel (op de eindversterker) vergelijkbaar met een MIT Z-cord, met zelfs al wat meer diepte in het geluidsbeeld en meer dynamiek. Ben benieuwd wat het nog wordt, over een paar weken laat ik nog wel even wat weten.

Groeten,

Stefan

high end audio kabel

Beste Antoine,

Ik ben in het bezit van 2 monoblokjes Donizetti van Audio Analogue en de pre-amp Bellini (remote), eveneens van Audio Analogue. Speakers zijn van New Audio Frontiers/Reference Three en al klinkt het heel Engels, het is net als Audio Analogue enorm Italiaans. Cd speler is een gemodificeerde (Heart)Marantz 6000? door Rik Stoet uit Den Haag. Interlinks en luidsprekerkabels zijn van The Chord, types weet ik zo uit mijn hoofd niet meer. Tenslotte een powerblok van Audio Agile/Line II.

De kabels zijn nu ingespeeld en ik moet zeggen: wat een enorme kwaliteitsverbetering! Het laag is veel gedetailleerder evenals het hoog. Een bekken klinkt nu echt meer als koper en instrumenten zijn nog beter te plaatsten. Het was de aanschaf en het geduld meer dan de moeite waard. Voorlopig blijf ik genieten van deze set.

groeten,

Donald

high end audio kabel

Hallo,

Heb de beamer en de xbox hier voorzien van de powercords. Het beeld van de xbox is overduidelijk verbeterd, meer kleuren en strakker. Het uitzoeken van de juiste stand van de stekkers moet ik nog een keertje doen. Ik heb ook wat powercords van Kemp, deze hebben na genoeg het zelfde materiaal is mij op gevallen, ze klinken minder fraai maar ik heb hier alleen veel meer voor moeten betalen.....

mvg, Marcel

high end audio kabel

Hoi Antoine,

Lang geleden inmiddels heb een powercable bij je gekocht van Belden. Doordat mijn musical fidelity A1 lange tijd in verbouwing zat kon je kabel helaas niet testen. Maar nu is mijn A1 weer klaar (elco's vervangen en een aansluitstekker op laten zetten) en uh.... Wat klinkt die kabel mooi zeg! Nooit verwacht dat je voor een relatief klein bedrag zo'n betering op kon leveren. Nu kan het er ook aan liggen dat alle elco's zijn vervangen. Maar toch, ook al vervang je de elco's zo'n sprong voorwaarts kan het niet opleveren. In het begin klonk het nergens naar maar na 4 á 5 dagen en zeker naar een week ging de A1 helemaal los.

Veel meer rust in het klankbeeld en een verbeterde stereo-effect. Vooral de toename van de klankdiepte en plaatsing is verbluffend. Het is net over de 'wollen deken' dat eerst over het geluid lag weg is. Daarnaast had je gelijk dat stemmen beter naar voren komen.

De kabel van belden is een absolute aanrader voor mensen die voor weinig geld een belonende upgrade willen uitvoeren!! Ik ben dus ook zeer benieuwd naar de futurtech kabels maar daar kom ik pas aan toe wanneer een nieuwe cd speler ga kopen. Keep up the good work!!

groetjes Richard

high end audio kabel

Acoustic Revive recensies

Hoi Antoine

Al enige jaren geniet ik van Hifi, door toeval kwam ik achter de producten van Acoustic Revive, vooral de RD-3 en de RR-77 interesseerden mij. Na veel napluizen over deze 2 toestellen werd mij duidelijk dat er nog al wat meningsverschillen bestaan over de zin en onzin van deze toestellen. Maar toen in demo’s kon krijgen bij Peacock Audio besloot ik om zelf maar eens het een en ander uit te proberen.

Mijn set: 300B buizen versterker van Pink Faun, CD speler van Pink Faun, Interlinks van Pink Faun, Voedingskabels van Peacock Audio.

De RD-3: Het demagnetiseren van plastic schijfjes die volgens velen zeggen niet magnetisch zouden kunnen zijn. Na 1 week gebruik moet ik toch zeggen dat mijn ervaringen zeer positief zijn. Na het demagnetiseren wordt het geluid preciezer en ruimtelijker. Ook gekopieerde CD’s gaan er erg op vooruit. Het apparaatje kost wel wat maar ik vond het zeker de moeite waard en heb er meteen een aangeschaft.

De RR-77: Dit apparaat integreerde mij nog meer. Resonantie van de aarde? Wat is dit.? Wat voor invloed heeft dit op het geluid op de kamer? Weer een demo opgevraagd en luisteren maar.

Na de DR-3 had ik er niet zo veel verwachting van. Na het aanzetten hoorde in niet veel verschil. Pas toen ik het apparaat op 2 mtr hoogte neerzette kon ik het merken. Het geluid werd iets harder vooral in het hoge en lage gebied. Ook klonk alles veel natuurlijker. Deze ervaring valt je echter pas op indien je het apparaat na een tijdje uitzet. Bij het aanzetten komen de veranderingen waarschijnlijk langzaam op gang. Maar na het uitzetten van het apparaat hoor en zie je, duidelijk veranderingen. Het geluid lijkt dan wel wat weg te vallen. Het wordt minder muziek meer “CD” achtiger meer CD minder plaat. Maar heel eigenaardig vond ik toch de invloed die het had op mijn beeldscherm: een HD LCD met Ambi Light. Na het uitzetten "verslapte" niet alleen het geluid maar ook de strakheid en de kleur. Kortom ik heb ook besloten om een RR-77 aan te schaffen. De verbeteringen waren opmerkelijk en bijzonder te noemen.

Peter

high end audio kabel

Hoi Antoine,

Ik moet zeggen dat ik behoorlijk sceptisch was over dit apparaat (RD-3), maar hoor keer op keer verschil na behandeling. Het klinkt gewoon frisser....grappig. Alleen moet je er niet teveel over praten met niet audiofielen, want dan beginnen ze echt aan je mentale gesteldheid te twijfelen :-D.

Bedankt maar weer en tot de volgende keer.

groetjes,

Arjan